четвртак, 20. март 2014.

Гугл наочаре

Појава Гугл наочара сматра се почетком технолошке револуције. Како оне функционишу, објаснио је немачки дизајнер Мартин Мисфелт. Њихов главни део чини минијатурни пројектор који избацује слику у паметну призму која фокусира дату слику или информацију директно на мрежњачу ока корисника.
Наочаре имају изузетно малу тежина и готово су неприметне док се носе. Метални оквир је лаган и танак, а кућиште које чини ове наочаре јединственим, направљено је од квалитетне пластике.
Када се први пут ове наочаре ставе, испред једног ока увек постоји нешто што приказује информације. Екран је прозиран, када је укључен ви сте фокусирани на њега, тако да је потребно мало времена за нормално функционисање.
Ове наочаре подржавају  управљање гласом које није  брзо, нити прецизно, али како је ово прототип, очекују се велика побољшања. Благим погледом ка горе, екран се може укључити . Фотографије пристојног квалитета може направити камера и може се подесити да их прави на сваки трептај или једноставном гласовном командом.








А како је наш напознатији тенисер Новак Ђоковић описао своје искуство са  гугл наочарима, можете погледати о в д е.

                                                                                        Инфографика Мартина Мисфелта

 



Нема коментара:

Постави коментар